Tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.
Ce este Bitcoin [BTC] – detalii, preț și platforme de tranzacționare Bitcoin
- Bitcoin
(BTC) - Price $62,250.00
- Market Cap
$1.23 T
Ce este Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC) este cea mai cunoscută și mai populară criptomonedă, denumită astfel datorită tehnologiei de criptare care stă la baza ei. Criptomonedele sunt o nouă formă electronică de bani dezvoltată pentru era Internetului.
De la apariția sa în 2009, Bitcoin a avut un impact atât de mare asupra lumii financiare, încât unii specialiști au sugerat că acesta ar putea deveni o nouă monedă de rezervă mondială, denumindu-l „aur digital” sau „aur 2.0”. În ultima perioadă, mai multe bănci centrale, inclusiv Rezerva Federală SUA, Banca Angliei și Banca Populară Chineză explorează dezvoltarea propriilor criptomonede.
Cumpără, vinde sau tranzacționează criptomoneda BTC →
Cum poți folosi Bitcoin
Bitcoin poate fi folosit ca formă de plată, în loc de numerar, dar acesta are o serie caracteristici care nu se întâlnesc niciodată în cazul banilor cash. Este, de asemenea, un activ digital de investiții foarte popular în întreaga lume.
La fel ca aurul, Bitcoin-urile și alte criptomonede sunt resurse rare, care nu pot fi contrafăcute sau devalorizate de un guvern care încearcă să-și reducă datoria. Asta deși, la fel ca aurul, speculațiile și cererea investitorilor l-au făcut uneori extrem de volatil. Ca și în cazul aurului și altor metale prețioase, investitorii cumpără și vând Bitcoin pe bursă și direct, de la cumpărător la vânzător (P2P).
Cu un activ digital precum Bitcoin nu vei avea nevoie de utilizarea unui procesator de plăți, a unei bănci sau a unui guvern pentru a transfera valoarea sa oriunde în lume. Pentru achiziții mari, în loc să folosești o bancă ca intermediar și să plătești taxele sale, poți trimite fonduri în siguranță oricui din întreaga lume, la fel de simplu cum ai trimite un e-mail.
Datorită tehnologiilor utilizate pentru a le crea, stoca și cumpăra, criptomonedele precum Bitcoin sunt dificil de piratat. Dar, la fel ca numerarul, o tranzacție care implică Bitcoin nu poate fi inversată. Spre deosebire de un card de credit sau anumite tipuri de transferuri bancare, odată efectuată o plată în Bitcoin, aceasta nu poate fi anulată.
Ce este Bitcoin
Bitcoin este o invenție care a permis unui grup de utilizatori de software să creeze și să gestioneze o sursă de bani digitali în afara controlului oricărui guvern sau bancă. Perceput ca o idee revoluționară încă din 2009, anul apariției sale, Bitcoin continuă să aibă implicații care abia încep să fie înțelese și explorate de către tehnologii și economiștii de azi.
Pentru a înțelege mai bine ce este Bitcoin, te poți gândi la acesta ca la un protocol software cu care interacționezi zi de zi – gândește-te, spre exemplu, la tehnologia SMTP (care te ajută să trimiți e-mailuri) sau HTTP (tehnologia care livrează conținutul web de pe servere către browserul tău).
Protocolul Bitcoin permite computerelor care rulează software-ul să gestioneze un set de date (blockchain-ul) și să aplice un set de reguli care fac ca aceste date (criptomonedele Bitcoin) să fie rare și valoroase.
Ca elemente esențiale, protocolul Bitcoin folosește:
- Criptografie cu cheie publică – software-ul wallet-ului atribuie proprietarilor de Bitcoin atât o cheie publică (care este utilizată de protocol pentru a dovedi că deții bitcoin), cât și o cheie privată (un fel de parolă care, dacă este bine securizată, garantează că monedele pot fi accesate doar de tine).
- Rețea peer-to-peer – nodurile (computerele care rulează software-ul) examinează tranzacțiile pentru a se asigura că regulile software-ului sunt respectate. Minerii (noduri care utilizează cipuri speciale de computer) concurează pentru dreptul de a grupa aceste tranzacții în blocurile adăugate periodic la blockchain.
- O aprovizionare finită – Conform regulilor software, pot fi produse doar 21 de milioane de criptomonede Bitcoin, o limită care dă valoare criptomonedei în sine.
Blockchain-ul Bitcoin este o înregistrare completă a istoricului rețelei validat de persoanele care rulează software-ul Bitcoin (noduri). Acest lucru înseamnă că, spre deosebire de majoritatea datelor digitale, care pot fi copiate și modificate în mod liber, Bitcoinii nu pot fi.
Deoarece bitcoinii sunt puțini, divizibili și transferabili, aceștia sunt folosiți ca bani.
Ce face ca Bitcoin să fie descentralizat
Mulți tehnologi cred că proprietatea fundamentală a Bitcoin – adică ceea ce îl face diferit de alte sisteme de bani digitali – este că rețeaua este descentralizată.
Pentru a înțelege pe deplin ideea din spatele descentralizării și de ce este atât de importantă, este util să luăm în considerare modul în care funcționează sistemul bancar de astăzi.
Îți încasezi salariul în mod regulat într-un cont bancar? În acest caz, banca îți oferă mijloacele de a-ți folosi banii (prin bancomate, carduri de plată și cecuri), păstrându-i în același timp în siguranță împotriva furtului (prin agenți de securitate, seifuri și alarme).
În exemplul nostru, băncile acționează ca autorități centrale. Sunt părți terțe care facilitează tranzacțiile între persoane fizice și companii. În esență, băncile acționează ca intermediari în tranzacțiile tale. Apoi, acestea oferă același serviciu pentru toți clienții, ceea ce le oferă controlul asupra unei surse uriașe de bani ai altor persoane.
Cu această putere, ei pot schimba cu ușurință regulile. Este posibil ca banca să îți împrumute banii fără permisiunea ta, să decidă să nu proceseze o tranzacție pentru tine sau chiar să îți refuze accesul la bani. De asemenea, guvernele și/sau infractorii pot obține acesul la datele și banii din contul tău bancar.
Ideea din spatele Bitcoin este de a avea un sistem în care nu există intermediar sau autoritate centrală. Doar tu deții controlul asupra banilor tăi iar tranzacțiile tale nu pot fi refuzate.
Bitcoin este „descentralizat”, deoarece software-ul său permite oricui să verifice autenticitatea și cantitatea de Bitcoin ce face obiectul unei tranzacții. În acest fel, descentralizarea Bitcoin rezolvă problema de încredere inerentă instituților bancare centralizate.
Ce oferă valoare criptomonedei Bitcoin (BTC)
Bitcoin împărtășește multe dintre caracteristicile care conferă valoare mărfurilor tradiționale și banilor guvernamentali – raritate, durabilitate, portabilitate, divizibilitate, fungibilitate și acceptabilitate.
Mai mult decât atât, se poate susține că BTC are un avantaj față de banii și mărfurile guvernamentale în multe dintre aceste caracteristici.
Raritate
Oferta de BTC este mai limitată decât cea de argint și aur, deoarece vor exista doar 21 de milioane de BTC introduse în economia rețelei.
Când a fost exploatat primul bloc în 2009, 50 de criptomonede BTC au fost eliberate. Prin acest proces, începând cu anul 2020, au fost introduse în circulație mai mult de 18 milioane BTC.
Numărul de BTC eliberat în fiecare bloc este redus la jumătate aproximativ la fiecare patru ani pentru a menține aprovizionarea totală finită, într-un eveniment cunoscut sub numele de înjumătățire (așa-numitul ”Bitcoin halving”).
Durabilitate
Orice formă de numerar trebuie să fie suficient de durabilă pentru a fi folosită din nou și din nou. Cheile private BTC sunt cifre și litere, care pot fi ștanțate în oțel inoxidabil, salvate într-un mediu de stocare securizat sau împărțite în bucăți, sporind durabilitatea lor.
Portabilitate
Cu BTC ai posibilitatea de a transporta toată averea pe o unitate flash, o poți memora sau o poți transfera instantaneu prin internet.
Divizibilitate
Toate monedele fiduciare (Euro, USD, RON etc.) sunt divizibile, astfel încât oamenii să poată achiziționa bunuri care au valori diferite. Dolarii SUA, de exemplu, sunt divizibili de la bancnote de 100 USD până la cenți.
Și BTC este divizibil și este capabil să se împartă până la a opta zecimală. Cea mai mică unitate de monedă BTC se numește Satoshi, denumire adoptată după creatorul Bitcoin. 1 BTC este egal cu 100.000.000 de satoshi.
Fungibilitate
Toate unitățile de bani trebuie să fie uniforme și interschimbabile.
La fel ca numerarul sau aurul, în funcție de modul în care ai primit BTC, acesta va avea diferite grade de fungibilitate. BTC care a fost implicat într-o tranzacție ilegală, de exemplu, nu poate fi acceptat de către burse sau comercianți. (Aceasta rămâne o zonă activă de cercetare pentru dezvoltatorii Bitcoin.)
Acceptabilitate
Pentru ca ceva să stocheze valoarea, oamenii trebuie să recunoască și să accepte că merită ceva.
În prezent, există mii de persoane și furnizori care acceptă plăți Bitcoin, de la Microsoft la Subway, și mii de alte întreprinderi mici care efectuează plăți și donații cu Bitcoin.
De asemenea, pe un exchange precum Binance poți cumpăra și vinde BTC pentru alte criptomonede, alături de monedele tradiționale, platforma fiind online 24/7.
Cine a creat Bitcoin
În timp ce Bitcoin se poate mândri cu faptul că este prima criptomonedă de succes din lume, tehnologia sa se bazează pe decenii de cercetări despre cum criptografia ar putea contribui la crearea de bani digitali.
Aceasta include proiecte formative precum:
B-money – Un sistem de numerar digital anonim, distribuit
Bit Gold – O încercare de crearea a unui tip de produs online, rar
eCash – Prima încercare majoră de a crea plăți online anonime
HashCash – Un sistem proof-of-work (dovadă de lucru) conceput pentru a preveni spam-ul prin e-mail
În 2006, „Satoshi Nakamoto”, o persoană sau grup, a început să scrie codul pentru un nou sistem digital de numerar numit „Bitcoin”.
Aceasta a fost apoi urmată de publicarea unei cărți albe (white paper) care explica acest sistem propus în 2008 și de lansarea Bitcoin 0.1, prima versiune a software-ului, pe 9 ianuarie 2009.
Cum funcționează Bitcoin
Criptomonedele Bitcoin funcționează în deplină concordanță cu modul în care au fost concepute inițial, acestea putând fi trimise între doi utilizatori fără a fi nevoie de niciun intermediar de încredere.
Dacă înmânezi cuiva o bancnotă de un dolar, acesta va avea un dolar. Practic i-ai oferit celeilalte persoane ceva de valoare și aceasta a primit-o. La fel funcționează lucrurile și cu Bitcoin.
Dar s-ar putea să te întrebi: Ce zici de toate acele computere care operează rețeaua? Ce îi împiedică pe utilizatori să încalce regulile software-ului și să-mi fure banii?
Pentru ca registrul Bitcoin să fie manipulat, un hacker ar trebui să controleze cel puțin o treime din hardware-ul minier, lucru imposibil. În primul rând, valoarea ridicată a Bitcoin face ca mineritul să fie foarte costisitor. Pentru a concura pentru noul BTC, minerii trebuie să utilizeze hardware specializat și electricitate ieftină pentru a rezolva hashuri și pentru a propune noi blocuri.
Aceasta nu este o cursă ușor de câștigat – în prezent, puterea de calcul care concurează pentru obținerea noului BTC este mai mare decât cea a centrelor de date Google! În practică, acest lucru înseamnă că, deși este posibil din punct de vedere tehnic să se manipuleze blockchain-ul Bitcoin, este imposibil din punct de vedere economic.
Preț Bitcoin (BTC) – cât costă un Bitcoin azi
- Bitcoin
(BTC) - Price $62,250.00
- Market Cap
$1.23 T
Prețul afișat mai sus este exprimat în USD și este pentru 1 Bitcoin (BTC). Fiind o criptomonedă volatilă, prețul BTC fluctuează zilnic cu câteva procente. Te rog să revii pe această pagină pentru a verifica prețul actualizat al criptomonedei Bitcoin.
De asemenea, poți verifica și prețurile criptomonedelor din Top 100 criptomonede.
Ce determină prețul Bitcoin?
Prețul unui Bitcoin este determinat de cerere și ofertă. Când crește cererea de Bitcoin, prețul crește, iar atunci când cererea scade, prețul scade. Există doar un număr limitat de Bitcoin în circulație, iar noile criptomonede Bitcoin sunt create la o rată previzibilă și în scădere, ceea ce înseamnă că cererea trebuie să urmeze acest nivel de inflație pentru a menține prețul stabil.
Deoarece piața Bitcoin este relativ mică în comparație cu ceea ce ar putea fi, nu este nevoie de sume semnificative de bani pentru a muta prețul pieței în sus sau în jos și, prin urmare, prețul unui Bitcoin este încă foarte volatil.
Cantitatea finită de Bitcoin este un aspect negativ?
Bitcoin este unic prin faptul că doar 21 de milioane de criptomonede Bitcoin vor fi create vreodată. Cu toate acestea, cantitatea finită de BTC nu va fi niciodată o limitare, deoarece tranzacțiile pot fi efectuate în subunități mai mici ale unui Bitcoin, cum ar fi biții – există 1.000.000 de biți într-un singur Bitcoin. De asemenea, bitcoinii pot fi împărțiți până la 8 zecimale (0,00000001) și unități potențial chiar mai mici, dacă acest lucru va fi necesar vreodată în viitor, pe măsură ce dimensiunea medie a tranzacției scade.
Istoria prețului Bitcoin
Bitcoin a ajuns pentru prima dată la un maxim istoric de 48.200 USD, pe 9 februarie 2021, la doar puțin peste un deceniu de la apariția sa în 2009. Ulterior, ca urmare a adopției instituționale și în urma investițiilor venite din partea unor companii precum Tesla, în martie 2021 criptomoneda a depășit pragul psihologic de 60.000 USD per unitate.
Cu toate acestea, Bitcoin nu a avut parte numai de maxime de-a lungul istoriei sale. Creat pentru a contracara criza financiară din 2008, Bitcoin a suferit o volatilitate extremă, ajungând la 19.650 USD în 2017, asta înainte de a se tranzacționa ani la rând la un preț sub 10.000 USD.
În iulie 2010, Bitcoin a început să se tranzacționeze la o valoare de 0,0008 USD, urcând la 0,08 USD până la sfârșitul lunii. Criptomoneda a evoluat apoi fără salturi bruște, ajungând la 250 USD în aprilie 2013.
Până la sfârșitul anului 2013, Bitcoin a atins un nou maxim de 1.164 USD.
Prețul Bitcoin a avut însă un drum lung de parcurs până la atingerea vârfului său din 2021, mișcându-se mai mult jos înainte de a cunoaște un trend puternic ascendent. Între 2014 și 2015, stagnarea și volatilitatea au fost cuvintele cheie ce au definit prețul criptomonedei, reducându-l la 245 USD până în octombrie 2015.
1 ianuarie 2016 a marcat începutul creșterii susținute a prețului Bitcoin. Acesta a început anul la 433 USD și l-a încheiat cu 959 USD, înregistrând o creștere de 121% în 12 luni.
Anul următor a adus adoptarea generală a Bitcoinului, care a beneficiat și de performanța sa din ultimii azni. Între ianuarie și decembrie 2017 Bitcoin a beneficiat de o atenție sporită prin introducerea de noi criptomonede (altcoins) iar interesul crescut din partea mass-media a adăugat 1.729 de procente la valoarea criptomonedei, prețul său crescând de la 1.035,24 USD în ianuarie la 18.940,57 USD în decembrie.
Acest nou prag a fost în cele din urmă nesustenabil, iar Bitcoinul a căzut victima propriei sale volatilități, care a erodat în mod constant câștigurile sale anterioare. În ciuda acestei scăderi a prețului, criptomoneda s-a menținut în continuare la un preț de peste 3.190 USD, depășind astfel cel mai scăzut preț din ultimii trei ani.
2020 s-a dovedit a fi un teren de testare a capacității monedei digitale de a face față provocărilor financiare. Aceasta a început anul la 6.950,56 USD, dar o vânzare generalizată în martie i-a redus rapid valoarea la 4.841,67 USD, prețul unui BTC scăzând cu 30% în mai puțin de 3 luni.
Creșterea prețului Bitcoin a continuat însă pe tot parcursul anului 2020, iar activul digital a încheiat anul la 29.402,64 USD, cu o creștere anuală de 323% și o creștere de 507% față de scăderea din martie.
Ascensiunea Bitcoin a continuat în 2021, atingând un nou maxim de 60.000 USD în luna martie.
O mare parte din creșterea de preț de la începutul anului 2021 a fost atribuită apetitului investitorilor, precum și anunțului Tesla că a cumpărat 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin. Iar apetitul pentru această criptomonedă a fost din nou impulsionat în momentul când Tesla a raportat că intenționează să accepte Bitcoin ca plată pentru vehiculele sale electrice.
Acceptarea criptomonedei Bitcoin ca metodă de plată poate fi un catalizator continuu al prețurilor, mai multe companii precum Tesla anunțându-și intenția de a adopta această monedă.
Contrar opiniei celor mai mulți dintre cei care critică vehement criptomoneda, potențialul Bitcoin nu poate fi negat. În cei 13 ani de la înființare, Bitcoin a crescut exponențial de la 0,08 USD la 60.000 USD. Aurul, cel mai apropiat activ comparabil cu criptomonedele, a crescut cu doar 627% în ultimii 100 de ani (283 USD în ianuarie 1921 până la 2.060 USD în august 2020).
Predicție preț Bitcoin (BTC)
Anticiparea evoluției prețului unei criptomonede se poate dovedi o mișcare inteligentă pentru maximizarea profiturilor din tradingul cripto. Cu toate acestea, predicțiile inexacte sau complet eronate se pot dovedi uneori mai neprofitabile decât simpla neluare în considerare a acestui factor.
Pentru a nu te expune unor riscuri foarte mari atunci când faci trading, evită să iei în calcul predicțiile de preț exagerate sau cele care se referă la un interval de timp prea scurt.
Pentru a da numai un exemplu, evită să iei în considerare predicții de preț care sună astfel: ”ADA va ajunge la 3 USD în cel mult o săptămână”, asta în condițiile în care prețul de la care se pornește este puțin peste 1 USD. O triplare a prețului pentru o criptomonedă precum ADA, cu un total de 45 de miliarde de criptomonede, este foarte puțin probabil să aibă loc în doar 7 zile, dacă nu chiar imposibil.
Predicții preț criptomoneda Bitcoin (opinii)
Shervin Pishevar – 100.000 USD (în 2022)
Shervin Pishevar este un investitor de renume, cofondator al Hyperloop One și Sherpa Capital, care a făcut investiții în mai multe companii, inclusiv AirBnb și Uber.
Pishevar a făcut o predicție pe Twitter conform căreia Bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului 2021, iar aceasta a venit la scurt timp după o întâlnire pe care a avut-o în decembrie 2020 cu CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, a cărui companie a investit peste 1 miliard de dolari în Bitcoin în 2020.
Thomas Fitzpatrick – 318,000 USD (în 2022)
Thomas Fitzpatrick de la Citibank este liderul la nivel global al produsului lor de informații de piață, CitiFX Technicals. El a făcut o predicție a prețului Bitcoin conform căreia acesta va atinge 318.000 de dolari până în 2022.
Analiza sa a făcut anumite corelații între piața aurului din anii 1970 și evoluția prețului Bitcoin și se bazează inclusiv pe accelerarea tipăririi banilor de către băncile centrale, de la apariția COVID-19, care poate alimenta masiv cursa nebună a criptomonedei Bitcoin.
Cum cumperi Bitcoin [BTC] cu cardul de credit/debit
Pentru a cumpăra Bitcoin (BTC) cu cardul de credit/debit, procedează în felul următor:
Pasul 1. Mergi la și creează-ți un cont (este gratuit)
Pasul 2. Din meniul principal, selectează ”Cumpărați cripto” → ”Card de credit/debit”
Pasul 3. Introdu suma pe care vrei să o cheltui în RON
Pasul 4. Selectează BTC din meniul derulant
Pasul 5. Apasă butonul ”Cumpărați BTC” și introdu datele cardului
Pasul 6. Confirmă faptul că vrei să cumperi BTC la prețul afișat
Asta e tot!
După procesarea plății, poți verifica în Portofelul Bitcoin cantitatea de criptomonedă BTC pe care ai cumpărat-o.
Pentru a face asta, din meniul principal, selectează ”Portofel” → ”Spot”.
În pagina următoare se afișează logo-ul Bitcoin alături de cantitatea de criptomonedă BTC deținută în portofel.
Cum tranzacționezi criptomoneda BTC pe Binance
În esență, procesul de tranzacționare a criptomonedei Bitcoin (BTC) se reduce la a cumpăra BTC la un anumit preț și a vinde ulterior o anumită cantitate de BTC sau întregul portofoliu deținut, la un preț mai mare.
Fără a intra în detalii despre strategii de tranzacționare BTC, pentru a cumpăra sau a vinde BTC pe platforma Binance, iată ce trebuie să faci:
- Mergi la , creează-ți un cont și cumpără BTC
- Din meniul principal al platformei, selectează ”Piețe”
- În pagina afișată, selectează tab-ul ”Piețe Spot”
- Aici ai două opțiuni principale, ”Piețe BTC” și ”Piețe FIAT”
- Dacă alegi ”Piețe BTC”, poți tranzacționa BTC cu orice altă criptomonedă (ETH, BNB, THETA etc.)
- Optând pentru ”Piețe FIAT”, poți tranzacționa BTC cu moneda USDT
Presupunând că ai optat pentru ”Piețe FIAT”, vei avea posibilitatea de a tranzacționa criptomonede în perechea BTC/USDT, adică vei putea cumpăra/vinde BTC pentru USDT.
Despre USDT am vorbit aici, este o criptomonedă stabilă, echivalentul unui dolar american (1 USDT = 1 USD).
Pentru a tranzacționa BTC contra USDT, procedează astfel:
- La pasul 6 de mai sus, unde vezi perechea BTC/USDT, selectează în partea dreaptă ”Tranzacție”
- Se deschide o nouă pagină, unde vei putea cumpăra sau vinde BTC pentru USDT
- Dacă ai deja BTC în portofelul Binance, sub meniul ”Plasați ordinul” (situat în partea dreaptă), selectează tab-ul ”VINDEȚI”
- Aici ai trei posibilități de tranzacționare: ”Limită”, ”Piață” și ”Stop-Limită”
- Pentru început, vei alege opțiunea ”Limită”, ceea ce înseamnă că vei putea vinde BTC pentru un anumit preț selectat de tine, exprimat în USDT
- Presupunând că ai cumpărat BTC la prețul de 52.000 USD/unitate, poți plasa un ordin de vânzare la un preț mai mare, 53.000 USD de exemplu
- În caseta ”Preț”, introdu manual prețul dorit: 53.000 (sau orice alt preț, la propria alegere)
- Dacă nu este evident, pentru a obține profit, este necesar să introduci un preț de vânzare pentru BTC care să fie mai mare față de cel de cumpărare
- După introducerea prețului dorit, introdu în caseta ”Valoare” cantitatea de BTC pe care vrei să o vinzi
- Poți introduce o anumită cantitate, sau poți folosi opțiunea de sub această casetă, care îți permite să introduci automat cantitatea de BTC pe care vrei să o vinzi, în procente de la 1% la 100% din întregul portofoliu de criptomonede BTC
Dacă ai parcurs corect cei 10 pași, ți se va afișa informația referitoare la cantitatea totală de USDT pe care o vei obține atunci când ordinul de vânzare plasat de tine se va executa la prețul respectiv.
Ultimul pas în tranzacționarea BTC – USDT este să apeși butonul ”Vindeți BTC”.
Din acest moment, ordinul plasat de tine a fost înregistrat de Binance și se va executa automat în momentul în care prețul BTC ajunge la prețul setat de tine în ordinul de vânzare. Prin urmare, nu va trebui să mai faci nimic, poate doar să urmărești evoluția prețului BTC. În momentul în care prețul BTC crește, atingând cel puțin valoarea setată de tine ca preț de vânzare, ordinul se va executa automat iar cantitatea de BTC introdusă de tine în ordin se va vinde automat contra USDT.
Reține faptul că un ordin de vânzare sau cumpărare BTC rămâne valabil până în momentul în care se îndeplinesc condițiile pe baza cărora a fost creat. Ulterior, acesta se execută, criptomonedele BTC sunt tranzacționate automat iar portofelul Binance se actualizează în consecință.
Ai oricând posibilitatea de a verifica tranzacțiile BTC/USDT pe care le-ai efectuat în trecut pe Binance prin accesarea link-ului ”Ordine” din meniul principal, apoi ”Istoricul tranzacțiilor”.
Aceasta este, în linii generale, procedura de tranzacționare a criptomonedei BTC.
Informațiile prezentate aici, despre vânzarea BTC, sunt valabile și în cazul în care cumperi BTC sau orice altă criptomonedă.
Pentru o abordare simplă, potrivită începătorilor, mergi la pagina strategie tranzacționare criptomonede.
Portofel Bitcoin (BTC) – alege wallet-ul potrivit pentru păstrarea criptomonedelor BTC în siguranță
Dacă vrei să tranzacționezi BTC, nu ai nevoie de un portofel specific, asta pentru că platforma de tranzacționare vine la pachet cu un portofel BTC ce beneficiază de securitatea pe care o oferă platforma în sine. La Binance poți cumpăra, vinde sau tranzacționa BTC mai simplu ca oricând.
Dacă vrei doar să investești în Bitcoin, ai însă nevoie de un portofel hardware, asta pentru că, pe termen lung, acesta oferă mai multă securitate și previne accesul hackerilor la criptomonedele tale.
Ledger Nano – portofelul ideal pentru a deține Bitcoin pe termen lung
Ledger Nano este un cold wallet, adică un portofel care nu este conectat la internet. Prin urmare, nu poate fi expus niciunui tip de atac informatic.
Ledger Nano X este un portofel hardware de a doua generație de la Ledger, o companie franceză lansată în 2014. Primul portofel de criptomonede Ledger, Ledger Nano S, a fost practic și unul dintre primele portofele hardware de pe piață, dominând această nișă timp de mai mulți ani.
Vezi detalii pe site-ul oficial Ledger →
Alte criptomonede
- BCH – criptomoneda Bitcoin Cash [BCH]
- USDC – criptomoneda USD Coin [USDC]
- XLM – criptomoneda Stellar [XLM]
- LUNA – criptomoneda Terra [LUNA]
- WBTC – criptomoneda Wrapped Bitcoin [WBTC]
- DOGE – criptomoneda Dogecoin [DOGE]
- THETA – criptomoneda THETA [THETA]
- CRO – criptomoneda Crypto.com Coin [CRO]
- VET – criptomoneda VeChain [VET]
- AAVE – criptomoneda AAVE [AAVE]
- ATOM – criptomoneda Cosmos [ATOM]
- XMR – criptomoneda Monero [XMR]
- AVAX – criptomoneda Avalanche [AVAX]
- EOS – criptomoneda EOS [EOS]
- FTT – criptomoneda FTX Token [FTT]
- TRON – criptomoneda TRON [TRX]
- IOTA – criptomoneda IOTA [MIOTA]
- SOL – criptomoneda Solana [SOL]
- FIL – criptomoneda Filecoin [FIL]
- ALGO – criptomoneda Algorand [ALGO]
- XTZ – criptomoneda Tezos [XTZ]
- NEO – criptomoneda Neo [NEO]
- DAI – criptomoneda Dai [DAI]
- KSM – criptomoneda Kusama [KSM]
- HBAR – criptomoneda Hedera [HBAR]
- DCR – criptomoneda Decred [DCR]
- SNX – criptomoneda Synthetix [SNX]
- EGLD – criptomoneda Elrond [EGLD]
- DASH – criptomoneda Dash [DASH]
- SUSHI – criptomoneda Sushi [SUSHI]
- ETC – criptomoneda Ethereum Classic [ETC]
- ZEC – criptomoneda Zcash [ZEC]
- BAT – criptomoneda Basic Attention Token [BAT]
- ZIL – criptomoneda Zilliqa [ZIL]
- RVN – criptomoneda Ravencoin [RVN]
- MATIC – criptomoneda Polygon [MATIC]
- COMP – criptomoneda Compound [COMP]
- MKR – criptomoneda Maker [MKR]
- ENJ – criptomoneda Enjin [ENJ]
- GRT – criptomoneda The Graph [GRT]
- ICX – criptomoneda ICON [ICX]
- CEL – criptomoneda Celsius [CEL]
- BNT – criptomoneda Bancor [BNT]
- MANA – criptomoneda Decentraland [MANA]
- YFI – criptomoneda yearn.finance [YFI]
- SC – criptomoneda Siacoin [SC]
- DGB – criptomoneda DigiByte [DGB]
- FLOW – criptomoneda Flow [FLOW]
- WAVES – criptomoneda Waves [WAVES]
- REV – criptomoneda Revain [REV]
- ZRX – criptomoneda 0x [ZRX]
- REN – criptomoneda Ren [REN]
- NEAR – criptomoneda NEAR Protocol [NEAR]
- KABY – criptomoneda Kaby Arena [KABY]
- BSV – criptomoneda Bitcoin SV [BSV]
- XEM – criptomoneda NEM [XEM]
- BUSD – criptomoneda Binance USD [BUSD]
- CHZ – criptomoneda Chiliz [CHZ]
- HT – criptomoneda Huobi Token [HT]
- LEO – criptomoneda UNUS SED LEO [LEO]
- TFUEL – criptomoneda Theta Fuel [TFUEL]
- BTT – criptomoneda BitTorrent [BTT]
- NEXO – criptomoneda Nexo [NEXO]
- UMA – criptomoneda UMA [UMA]
- OMG – criptomoneda OMG Network [OMG]
- CELO – criptomoneda Celo [CELO]
- LRC – criptomoneda Loopring [LRC]
- NANO – criptomoneda Nano [NANO]
- 1INCH – criptomoneda 1inch [1INCH]
- QTUM – criptomoneda Qtum [QTUM]
- CRV – criptomoneda Curve DAO Token [CRV]
- OCEAN – criptomoneda Ocean Protocol [OCEAN]
- SAND – criptomoneda The Sandbox [SAND]
- AXS – criptomoneda Axie Infinity [AXS]
- CUBE – criptomoneda Somnium Space [CUBE]
- HERO – criptomoneda Metahero [HERO]
- ATLAS – criptomoneda Star Atlas [ATLAS]
- SHIB – criptomoneda Shiba Inu [SHIB]
- FTM – criptomoneda Fantom [FTM]
- ICP – criptomoneda Internet Computer [ICP]
- HNT – criptomoneda Helium [HNT]
- KLAY – criptomoneda Klaytn [KLAY]
- GALA – criptomoneda Gala [GALA]
- CAKE – criptomoneda PancakeSwap [CAKE]
- ONE – criptomoneda Harmony [ONE]
- STX – criptomoneda Stacks [STX]
- QNT – criptomoneda Quant [QNT]
- AR – criptomoneda Arweave [AR]
- XEC – criptomoneda eCash [XEC]
- AMP – criptomoneda Amp [AMP]
- KDA – criptomoneda Kadena [KDA]
- RUNE – criptomoneda THORChain [RUNE]
- XDC – criptomoneda XDC Network [XDC]
- HOT – criptomoneda Holo [HOT]
- IOTX – criptomoneda IoTeX [IOTX]
- IMX – criptomoneda Immutable X [IMX]
- LPT – criptomoneda Livepeer [LPT]
- VGX – criptomoneda Voyager Token [VGX]
- SCRT – criptomoneda Secret [SCRT]
- AUDIO – criptomoneda Audius [AUDIO]
- ANKR – criptomoneda Ankr [ANKR]
- ALPHA – criptomoneda Alpha Finance Lab [ALPHA]
- ANT – criptomoneda Aragon [ANT]
- ARPA – criptomoneda ARPA Chain [ARPA]
- BAL – criptomoneda Balancer [BAL]
- BAND – criptomoneda Band Protocol [BAND]
- FARM – criptomoneda Harvest Finance [FARM]
Criptomonede adăugate recent
- VR - criptomonede Victoria VR [VR]
- APE - criptomoneda Ape Coin [APE]
- GMT - criptomoneda Stepn [GMT]
- RNDR - criptomoneda Render Token [RNDR]
- ACA - criptomoneda Acala [ACA]
- CVX - criptomoneda Convex Finance [CVX]
- USDN - criptomoneda Neutrino USD [USDN]
- PAX - criptomoneda Paxos Standard [PAX]
- AGLD - criptomoneda Adventure Gold [AGLD]
- AERGO - criptomoneda Aergo [AERGO]
- TON - criptomoneda Toncoin [TON]
Toate criptomonedele →
(i) Verifică lista criptomonedelor după capitalizarea de piață.