Tranzacționarea criptomonedelor este considerată o activitate cu risc ridicat. Niciuna dintre informațiile pe care le-ați citit pe acest site nu ar trebui considerate sfaturi de investiții.
De aici cumperi crypto foarte ușor →
Investițiile în criptoactive sunt extrem de volatile și nereglementate în unele țări din UE. Se pot aplica impozite pe profituri.
Ce este Ethereum [ETH] – detalii, preț și platforme de tranzacționare ETH
- Ethereum
(ETH) - Price $3,335.97
- Market Cap
$404.82 B
Ce este Ethereum (ETH)?
Ethereum a fost propus de programatorul Vitalik Buterin la sfârșitul anului 2013. În timp ce Bitcoin se concentrează pe transferul și stocarea digitală a valorii, similar monedei fiduciare și aurului, Buterin a conceput Ethereum ca un protocol mai dinamic, cu o gamă mai largă de aplicații practice.
Dezvoltarea blockchain-ului Ethereum a fost finanțată printr-un crowdsale online al criptomonedei rețelei, eter (ETH), care a durat din iulie 2014 până în august 2014. Această etapă inițială de finanțare a strâns peste 18 milioane de dolari, iar Ethereum a fost lansat oficial publicului pe 30 iulie 2015.
Cumpără, vinde sau tranzacționează criptomoneda ETH →
Adesea conceptualizat ca un supercomputer mondial, Ethereum oferă o platformă flexibilă și sigură pentru a construi, conecta și monetiza un ecosistem în continuă expansiune de aplicații descentralizate (dApps). Prin urmare, Ethereum susține acum mii de aplicații noi într-o gamă largă de industrii și oferă o cale către industriile vechi și guverne de a-și digitaliza mai eficient operațiunile și serviciile, aducându-le pe blockchain.
Inerente tuturor aplicațiilor blockchain-ului Ethereum sunt o serie de caracteristici definitorii. Ethereum este open-source, ceea ce înseamnă că oricine poate participa la dezvoltarea tehnologiei ca dezvoltator și la accesarea tehnologiei ca utilizator. Protocolul Ethereum nu păstrează și nu profită de informații sensibile ale utilizatorilor, ceea ce înseamnă că, în timp ce registrul de tranzacții al Ethereum este public, părțile care tranzacționează rămân anonime. În cele din urmă, Ethereum este rezistent la cenzură. Nicio autoritate centrală nu controlează blockchain-ul și astfel nimeni nu poate autoriza sau refuza tranzacțiile.
Mergi la Binance pentru a cumpăra, vinde sau tranzacționa criptomoneda ETH.
Ethereum vs. Bitcoin
Criptomonedele Ethereum și Bitcoin sunt oarecum similare, în sensul că ambele protocoale blockchain utilizează în prezent un mecanism de consens Proof-of-Work (PoW) pentru a facilita tranzacțiile printr-o criptomonedă nativă.
În ceea ce privește infrastructura și tehnologia, cele două rețele au mult mai multe în comun decât separarea lor. Cu toate acestea, Bitcoin este mai limitat în funcția sa de sistem de numerar digital peer-to-peer. Ethereum, pe de altă parte, se extinde pe funcționalitatea de bază și utilitatea Bitcoin folosind contracte inteligente, care permit dezvoltarea și implementarea de aplicații descentralizate complexe (dApps) care pot fi proiectate pentru a oferi o gamă aproape nelimitată de funcții și cazuri de utilizare.
Contracte Smart Ethereum
Încă de la începuturi, diferențierea principală a Ethereum a fost utilizarea contractelor inteligente. Contractele inteligente sunt contracte codificate, autoexecutabile, care facilitează, verifică și aplică funcții unice și specifice pe o rețea blockchain atunci când sunt îndeplinite condițiile specificate în aceste contracte.
Aceste contracte pot fi de la un simplu acord între două părți, cum ar fi o tranzacție simplă, până la o rețea complexă de contracte inteligente interconectate care interacționează între ele pentru a forma o platformă operațională. Platformele rezultate pot fi afaceri independente, cum ar fi organizații autonome descentralizate (DAO) sau simple dApp-uri pe care membrii comunității le pot configura, cu care pot interacționa și pe care le pot modifica după bunul plac.
Contractele inteligente oferă automatizare, transparență și imuabilitate, oferind astfel beneficii atât startup-urilor perturbatoare, cât și întreprinderilor corporative vechi care doresc să construiască produse și servicii pe blockchain.
Contractele inteligente permit, de asemenea, crearea de active digitale programabile și capabile să execute funcții unice și specifice în conformitate cu codul contractului. Ethereum a dat naștere la multiple standarde de tokenizare utilizate pe scară largă, cum ar fi ERC-20 și ERC-721, care fac parte din familia de standarde de tokenizare Ethereum Request for Comments (ERC).
Aceste standarde de tokenizare sunt, în esență, interfețe care indică faptul că contractul tokenului răspunde la un set de comenzi specifice unui anumit contract inteligent. Ca rezultat, standardele de tokenizare determină natura unui token, precum și cu ce rețea (rețele) este compatibil.
Despre Ethereum
Considerat unul dintre cele mai ambițioase proiecte blockchain, Ethereum (ETH) încearcă să utilizeze criptomonedele pentru a descentraliza produse și servicii într-o gamă largă de cazuri de utilizare.
Dacă Bitcoin încearcă să servească drept aur digital, Ethereum a adoptat o abordare diferită, fiind astfel conceput încât utilizatorii săi să poată crea un număr nelimitat de active personalizate și programe care le guvernează funcționarea.
Acest lucru a dus la comparații (poate imperfecte) că Bitcoin seamănă mai mult cu e-mailul (un instrument foarte puternic, cu utilizare specială), în timp ce Ethereum are mai multe în comun cu browserul web, scopul său fiind de a permite utilizatorilor să interacționeze cu programele pe care le pot crea pe blockchain.
Ethereum urmărește modificările efective (tranzacțiile confirmate pe blockchain), precum și modificările potențiale, care încă nu au loc, o diferență de concept și funcționalitate ce reprezintă centrul viziunii sale.
Pe Ethereum, aceste funcții de calcul în mai multe etape sunt denumite „contracte inteligente”. La rândul lor, construcțiile mai mari ale mai multor contracte inteligente se numesc aplicații descentralizate (dapps).
Există de asemenea credința că astfel de programe ar putea fi folosite într-o zi pentru a crea software care imită comportamentul unora dintre cele mai mari companii de internet din lume.
Amazon, spre exemplu, poate fi considerat un serviciu care conectează cumpărătorii la un inventar masiv, mereu actualizat, stocat pe baze de date, folosind o interfață web simplă. În acest caz, o companie cu scop lucrativ joacă rolul de intermediar și administrator al tehnologiei.
Ethereum, în acest fel, poate fi privit ca o încercare timpurie de a utiliza criptomonede pentru a crea piețe competitive care guvernează diferite părți ale acestor servicii acum monopoliste.
Începând cu 2020, dezvoltatorii Ethereum se află în primele etape ale realizării acestei idei și pregătesc o revizuire a codului său de bază numit „Ethereum 2.0”, care va introduce noi schimbări.
Cum funcționează Ethereum
Se poate spune că există întotdeauna două platforme Ethereum, cea care funcționează astăzi și cea pe care dezvoltatorii speră să o finalizeze într-o zi, când își vor termina foaia de parcurs.
Deși Ethereum a realizat multe de la lansarea sa în 2015, este important să ne amintim că nu toate caracteristicile sale propuse au fost implementate.
Blockchain-ul Ethereum
În prezent, Ethereum folosește proof-of-work (computerele ard energie pentru a rezolva puzzle-urile necesare pentru a crea blocuri) pentru a alimenta blockchain-ul său. (Minerii tranzacționează în blocuri noi la fiecare 12 secunde).
Dezvoltatorii scriu programe (contracte inteligente) în Solidity sau Vyper, limbajele de programare ale proiectului și apoi implementează acest cod pe blockchain-ul Ethereum.
Toate nodurile (computerele care rulează software-ul) păstrează o copie a mașinii virtuale Ethereum (EVM), un compilator care traduce contractele inteligente scrise în Solidity și Vyper și execută modificările lor în tranzacții pe blockchain.
În 2016, un grup de utilizatori Ethereum a respins o propunere de actualizare a codului, alegând să continue să ruleze un cod mai vechi. Ca urmare, a fost creată o nouă criptomonedă numită Ethereum Classic.
Proof-of-Stake
Odată cu trecerea la Ethereum 2.0, Ethereum intenționează să-și modifice sistemul de operare principal, migrând către un sistem numit proof-of-stake (PoS).
Conform unui model proof-of-stake, orice utilizator care deține minimum 32 ETH ar putea bloca aceste fonduri într-un contract, iar apoi ar câștiga recompense pentru rezolvarea calculelor necesare pentru a adăuga noi blocuri la blockchain.
De ce să investești în Ethereum
Apărut într-un moment în care multe criptomonede se străduiau să susțină măcar un singur caz de utilizare, Ethereum este unic prin faptul că a trecut prin mai multe faze distincte ce i-au permis să ajungă platforma de azi.
Blockchain-uri private
Printre primii care au îmbrățișat Ethereum s-au numărat băncile și instituțiile financiare importante, care au profitat de codul său open-source pentru a crea modele proof-of-concepts și inițiative de cercetare și dezvoltare în 2015 și 2016.
Cei care nu au copiat codul Ethereum au fost adesea inspirați de abordarea sa, inclusiv Hyperledger de la Linux Foundation și Corda R3, proiecte care au copiat părți ale arhitecturii sale, dar au înlăturat ideea că au nevoie de o nouă criptomonedă.
Băncile și corporațiile majore au sprijinit Ethereum în mod direct prin crearea Enterprise Ethereum Alliance, o organizație non-profit al cărei scop, la crearea sa în 2017, a fost acela de a lega numeroasele blockchain-uri ale băncii private cu principalul blockchain Ethereum.
ICO-uri
Antreprenorii au văzut în Ethereum o platformă ce ar putea fi utilizată pentru strângerea de fonduri prin crearea de noi criptomonede și vânzarea acestora către consumatorii globali în ceea ce a ajuns să fie cunoscut drept „ofertele inițiale de monede” (ICO).
ICO-urile au profitat de capacitatea pe care Ethereum a oferit-o dezvoltatorilor de a crea noi active criptografice pe blockchain-ul său, folosind standarde de jetoane fără a crea un cod de la zero.
Proiectele întreprinzătoare care au acum propriile lor blockchain-uri live și criptomonede (cum ar fi Tron și OmiseGo) s-au lansat ca jetoane pe ethereum, livrând ulterior o nouă tehnologie.
DeFi
Cel mai recent val de inovație din rețea, finanțele descentralizate (DeFi), a găsit antreprenori care folosesc Ethereum pentru a crea protocoale care să reproducă serviciile financiare tradiționale.
Acestea au inclus proiecte precum MakerDAO, care a conceput un protocol care descentralizează gestionarea unei criptomonede legate de dolarul SUA. Alte proiecte DeFi au căutat să automatizeze și să descentralizeze serviciile financiare precum împrumuturile și depozitele.
Cine a creat Ethereum
Ethereum a fost ideea unui ruso-canadian, Vitalik Buterin, în vârstă de 20 de ani.
Buterin a fost inspirat să creeze Ethereum după ce și-a dat seama că ar putea fi posibil să se aplice designul Bitcoin pentru a atenua inconvenientele serviciilor web centralizate.
Într-un exemplu celebru, Buterin a menționat slight-urile suferite în timpul jocului World of Warcraft, deoarece dezvoltatorii de la acea vreme puteau face schimbări arbitrare în ciuda dorințelor utilizatorilor.
La începutul anului 2014, Fundația Ethereum a vândut 72 de milioane ETH într-o vânzare colectivă online care a generat o finanțare de aproximativ 18 milioane de dolari.
De ce este ETH o criptomonedă de succes
Principala criptomonedă care alimentează Ethereum se numește eter, o parte din aceasta fiind adăugată în fiecare bloc și distribuită minerilor.
Ethereum nu impune o limită asupra cantității de eter care poate fi minată, aprovizionarea cu eter fiind programată să crească cu 4,5% în fiecare an (în prezent cu 2 ETH la fiecare bloc).
Această recompensă a fost redusă de două ori în istoria rețelei și a fost inițial stabilită la 5 ETH.
Modificările aduse politicii monetare sunt, în general, propuse de dezvoltatori. Nodurile și minerii care execută software-ul pot accepta sau refuza actualizarea software-ului pentru a accepta modificarea.
Minerii câștigă, de asemenea, ETH sub formă de taxe pentru calculele procesate de rețea. Taxele nu sunt plătite în ETH, ci în „gaz”, o unitate de calcul specială.
Cu cât calculul este mai complex, cu atât mai mult gaz va necesita un anumit program.
Aceasta înseamnă că orice aplicații sau protocoale care funcționează pe Ethereum trebuie să cumpere și să cheltuiască în permanență eter, creând o cerere continuă pentru activ.
Cumpără Ethereum [ETH] cu cardul de credit
Pentru a cumpăra Ethereum (ETH) cu cardul de credit, procedează în felul următor:
- Mergi la și creează-ți un cont (este gratuit)
- Din meniul principal, selectează ”Cumpărați cripto” → ”Card de credit/debit”
- Introdu suma pe care vrei să o cheltui în RON
- Selectează ETH din meniul derulant
- Apasă butonul ”Cumpărați ETH” și introdu datele cardului
- Confirmă faptul că vrei să cumperi ETH la prețul afișat
Asta e tot!
După procesarea plății, poți verifica în Portofelul Ethereum cantitatea de criptomonedă ETH pe care ai cumpărat-o.
Pentru a face asta, din meniul principal, selectează ”Portofel” → ”Spot”.
În pagina următoare se afișează logo-ul Ethereum alături de cantitatea de criptomonedă ETH deținută în portofel.
Cum tranzacționezi criptomoneda ETH pe Binance
În esență, procesul de tranzacționare a criptomonedei Ethereum (ETH) se reduce la a cumpăra ETH la un anumit preț și a vinde ulterior o anumită cantitate de ETH sau întregul portofoliu deținut, la un preț mai mare.
Fără a intra în detalii despre strategii de tranzacționare ETH, pentru a cumpăra sau a vinde ETH pe platforma Binance, iată ce trebuie să faci:
- Mergi la , creează-ți un cont și cumpără ETH
- Din meniul principal al platformei, selectează ”Piețe”
- În pagina afișată, selectează tab-ul ”Piețe Spot”
- Aici ai două opțiuni principale, ”Piețe BTC” și ”Piețe FIAT”
- Dacă alegi ”Piețe BTC”, poți tranzacționa ETH cu orice altă criptomonedă (BTC, BNB, DOT, THETA etc.)
- Optând pentru ”Piețe FIAT”, poți tranzacționa ETH cu moneda USDT
Presupunând că ai optat pentru ”Piețe FIAT”, vei avea posibilitatea de a tranzacționa criptomonede în perechea ETH/USDT, adică vei putea cumpăra/vinde ETH pentru USDT.
Despre USDT am vorbit aici, este o criptomonedă stabilă, echivalentul unui dolar american (1 USDT = 1 USD).
Pentru a tranzacționa ETH contra USDT, procedează astfel:
- La pasul 6 de mai sus, unde vezi perechea ETH/USDT, selectează în partea dreaptă ”Tranzacție”
- Se deschide o nouă pagină, unde vei putea cumpăra sau vinde ETH pentru USDT
- Dacă ai deja ETH în portofelul Binance, sub meniul ”Plasați ordinul” (situat în partea dreaptă), selectează tab-ul ”VINDEȚI”
- Aici ai trei posibilități de tranzacționare: ”Limită”, ”Piață” și ”Stop-Limită”
- Pentru început, vei alege opțiunea ”Limită”, ceea ce înseamnă că vei putea vinde ETH pentru un anumit preț selectat de tine, exprimat în USDT
- Presupunând că ai cumpărat ETH la prețul de 1.700 USD/unitate, poți plasa un ordin de vânzare la un preț mai mare, 1.800 USD de exemplu
- În caseta ”Preț”, introdu manual prețul dorit: 1.800 (sau orice alt preț, la propria alegere)
- Dacă nu este evident, pentru a obține profit, este necesar să introduci un preț de vânzare pentru ETH care să fie mai mare față de cel de cumpărare
- După introducerea prețului dorit, introdu în caseta ”Valoare” cantitatea de ETH pe care vrei să o vinzi
- Poți introduce o anumită cantitate, sau poți folosi opțiunea de sub această casetă, care îți permite să introduci automat cantitatea de ETH pe care vrei să o vinzi, în procente de la 1% la 100% din întregul portofoliu de criptomonede ETH
Dacă ai parcurs corect cei 10 pași, ți se va afișa informația referitoare la cantitatea totală de USDT pe care o vei obține atunci când ordinul de vânzare plasat de tine se va executa la prețul respectiv.
Ultimul pas în tranzacționarea ETH – USDT este să apeși butonul ”Vindeți ETH”.
Din acest moment, ordinul plasat de tine a fost înregistrat de Binance și se va executa automat în momentul în care prețul ETH ajunge la prețul setat de tine în ordinul de vânzare. Prin urmare, nu va trebui să mai faci nimic, poate doar să urmărești evoluția prețului ETH. În momentul în care prețul ETH crește, atingând cel puțin valoarea setată de tine ca preț de vânzare, ordinul se va executa automat iar cantitatea de ETH introdusă de tine în ordin se va vinde automat contra USDT.
Reține faptul că un ordin de vânzare sau cumpărare ETH rămâne valabil până în momentul în care se îndeplinesc condițiile pe baza cărora a fost creat. Ulterior, acesta se execută, criptomonedele ETH sunt tranzacționate automat iar portofelul Binance se actualizează în consecință.
Ai oricând posibilitatea de a verifica tranzacțiile ETH/USDT pe care le-ai efectuat în trecut pe Binance prin accesarea link-ului ”Ordine” din meniul principal, apoi ”Istoricul tranzacțiilor”.
Aceasta este, în linii generale, procedura de tranzacționare a criptomonedei ETH.
Informațiile prezentate aici, despre vânzarea ETH, sunt valabile și în cazul în care cumperi ETH sau orice altă criptomonedă.
Pentru o abordare simplă, potrivită începătorilor, mergi la pagina strategie tranzacționare criptomonede.
Portofel Ethereum (ETH) – alege wallet-ul potrivit pentru păstrarea criptomonedelor tale ETH
Dacă vrei să tranzacționezi ETH, nu ai nevoie de un portofel specific, asta pentru că platforma de tranzacționare vine la pachet cu un portofel ETH ce beneficiază de securitatea pe care o oferă platforma în sine. La Binance poți cumpăra, vinde sau tranzacționa ETH mai simplu ca oricând.
Dacă vrei doar să investești în ETH, ai însă nevoie de un portofel hardware, asta pentru că, pe termen lung, acesta oferă mai multă securitate și previne accesul hackerilor la criptomonedele tale ETH.
Portofelele Ethereum sunt aplicații care îți permit să interacționezi cu contul tău Ethereum. Gândește-te la asta ca la o aplicație de internet banking, dar fără bancă. Portofelul îți permite să vezi oricând soldul existent, să efectuezi tranzacții și să te conectezi la aplicații.
Dacă nu folosești o platformă precum , care vine la pachet cu un portofel ETH, ai nevoie de un portofel pentru a trimite fonduri și pentru a-ți gestiona criptomonedele ETH.
Trezor – o soluție premium pentru a păstra criptomonedele ETH pe termen lung
Tezor este un portofel hardware lansat în august 2014, care în prezent suportă mai multe tipuri de criptomonede, inclusiv ETH. Acesta a fost și primul portofel hardware Bitcoin, oferind un mediu de stocare ”rece” plus capacitatea de a cheltui criptomonede la fel de ușor ca în cazul unui portofel ”fierbinte” (hot wallet).
Vezi detalii pe site-ul oficial Trezor →
Alte criptomonede
- BCH – criptomoneda Bitcoin Cash [BCH]
- USDC – criptomoneda USD Coin [USDC]
- XLM – criptomoneda Stellar [XLM]
- LUNA – criptomoneda Terra [LUNA]
- WBTC – criptomoneda Wrapped Bitcoin [WBTC]
- DOGE – criptomoneda Dogecoin [DOGE]
- THETA – criptomoneda THETA [THETA]
- CRO – criptomoneda Crypto.com Coin [CRO]
- VET – criptomoneda VeChain [VET]
- AAVE – criptomoneda AAVE [AAVE]
- ATOM – criptomoneda Cosmos [ATOM]
- XMR – criptomoneda Monero [XMR]
- AVAX – criptomoneda Avalanche [AVAX]
- EOS – criptomoneda EOS [EOS]
- FTT – criptomoneda FTX Token [FTT]
- TRON – criptomoneda TRON [TRX]
- IOTA – criptomoneda IOTA [MIOTA]
- SOL – criptomoneda Solana [SOL]
- FIL – criptomoneda Filecoin [FIL]
- ALGO – criptomoneda Algorand [ALGO]
- XTZ – criptomoneda Tezos [XTZ]
- NEO – criptomoneda Neo [NEO]
- DAI – criptomoneda Dai [DAI]
- KSM – criptomoneda Kusama [KSM]
- HBAR – criptomoneda Hedera [HBAR]
- DCR – criptomoneda Decred [DCR]
- SNX – criptomoneda Synthetix [SNX]
- EGLD – criptomoneda Elrond [EGLD]
- DASH – criptomoneda Dash [DASH]
- SUSHI – criptomoneda Sushi [SUSHI]
- ETC – criptomoneda Ethereum Classic [ETC]
- ZEC – criptomoneda Zcash [ZEC]
- BAT – criptomoneda Basic Attention Token [BAT]
- ZIL – criptomoneda Zilliqa [ZIL]
- RVN – criptomoneda Ravencoin [RVN]
- MATIC – criptomoneda Polygon [MATIC]
- COMP – criptomoneda Compound [COMP]
- MKR – criptomoneda Maker [MKR]
- ENJ – criptomoneda Enjin [ENJ]
- GRT – criptomoneda The Graph [GRT]
- ICX – criptomoneda ICON [ICX]
- CEL – criptomoneda Celsius [CEL]
- BNT – criptomoneda Bancor [BNT]
- MANA – criptomoneda Decentraland [MANA]
- YFI – criptomoneda yearn.finance [YFI]
- SC – criptomoneda Siacoin [SC]
- DGB – criptomoneda DigiByte [DGB]
- FLOW – criptomoneda Flow [FLOW]
- WAVES – criptomoneda Waves [WAVES]
- REV – criptomoneda Revain [REV]
- ZRX – criptomoneda 0x [ZRX]
- REN – criptomoneda Ren [REN]
- NEAR – criptomoneda NEAR Protocol [NEAR]
- KABY – criptomoneda Kaby Arena [KABY]
- BSV – criptomoneda Bitcoin SV [BSV]
- XEM – criptomoneda NEM [XEM]
- BUSD – criptomoneda Binance USD [BUSD]
- CHZ – criptomoneda Chiliz [CHZ]
- HT – criptomoneda Huobi Token [HT]
- LEO – criptomoneda UNUS SED LEO [LEO]
- TFUEL – criptomoneda Theta Fuel [TFUEL]
- BTT – criptomoneda BitTorrent [BTT]
- NEXO – criptomoneda Nexo [NEXO]
- UMA – criptomoneda UMA [UMA]
- OMG – criptomoneda OMG Network [OMG]
- CELO – criptomoneda Celo [CELO]
- LRC – criptomoneda Loopring [LRC]
- NANO – criptomoneda Nano [NANO]
- 1INCH – criptomoneda 1inch [1INCH]
- QTUM – criptomoneda Qtum [QTUM]
- CRV – criptomoneda Curve DAO Token [CRV]
- OCEAN – criptomoneda Ocean Protocol [OCEAN]
- SAND – criptomoneda The Sandbox [SAND]
- AXS – criptomoneda Axie Infinity [AXS]
- CUBE – criptomoneda Somnium Space [CUBE]
- HERO – criptomoneda Metahero [HERO]
- ATLAS – criptomoneda Star Atlas [ATLAS]
- SHIB – criptomoneda Shiba Inu [SHIB]
- FTM – criptomoneda Fantom [FTM]
- ICP – criptomoneda Internet Computer [ICP]
- HNT – criptomoneda Helium [HNT]
- KLAY – criptomoneda Klaytn [KLAY]
- GALA – criptomoneda Gala [GALA]
- CAKE – criptomoneda PancakeSwap [CAKE]
- ONE – criptomoneda Harmony [ONE]
- STX – criptomoneda Stacks [STX]
- QNT – criptomoneda Quant [QNT]
- AR – criptomoneda Arweave [AR]
- XEC – criptomoneda eCash [XEC]
- AMP – criptomoneda Amp [AMP]
- KDA – criptomoneda Kadena [KDA]
- RUNE – criptomoneda THORChain [RUNE]
- XDC – criptomoneda XDC Network [XDC]
- HOT – criptomoneda Holo [HOT]
- IOTX – criptomoneda IoTeX [IOTX]
- IMX – criptomoneda Immutable X [IMX]
- LPT – criptomoneda Livepeer [LPT]
- VGX – criptomoneda Voyager Token [VGX]
- SCRT – criptomoneda Secret [SCRT]
- AUDIO – criptomoneda Audius [AUDIO]
- ANKR – criptomoneda Ankr [ANKR]
- ALPHA – criptomoneda Alpha Finance Lab [ALPHA]
- ANT – criptomoneda Aragon [ANT]
- ARPA – criptomoneda ARPA Chain [ARPA]
- BAL – criptomoneda Balancer [BAL]
- BAND – criptomoneda Band Protocol [BAND]
- FARM – criptomoneda Harvest Finance [FARM]
Criptomonede adăugate recent
- VR - criptomonede Victoria VR [VR]
- APE - criptomoneda Ape Coin [APE]
- GMT - criptomoneda Stepn [GMT]
- RNDR - criptomoneda Render Token [RNDR]
- ACA - criptomoneda Acala [ACA]
- CVX - criptomoneda Convex Finance [CVX]
- USDN - criptomoneda Neutrino USD [USDN]
- PAX - criptomoneda Paxos Standard [PAX]
- AGLD - criptomoneda Adventure Gold [AGLD]
- AERGO - criptomoneda Aergo [AERGO]
- TON - criptomoneda Toncoin [TON]
Toate criptomonedele →
(i) Verifică lista criptomonedelor după capitalizarea de piață.