Investițiile în criptoactive sunt extrem de volatile și nereglementate în unele țări din UE. Nu există protecție pentru consumatori. Se pot aplica taxe pe profituri.
Ce este OMG Network [OMG] – detalii, preț și platforme de tranzacționare OMG
- OMG Network
(OMG) - Price $0.443
- Market Cap$62.19 M
Ce este OMG Network (OMG)
Creată de Omise, o companie consacrată în materie de procesare a plăților, OMG Network (cunoscută anterior ca OmiseGo) încearcă să folosească criptomoneda OMG pentru a eficientiza modul în care portofelele electronice emit și schimbă active.
Ideea de la care a pornit proiectul este aceea că plățile digitale au loc în cea mai mare parte pe platforme de plată unice, precum Venmo sau Alipay, ceea ce înseamnă că banii nu se pot muta cu ușurință de la o platformă la alta.
Prin urmare, viziunea companiei este aceea că rețelele de plată precum Omise ar putea folosi OMG Network pentru a tranzacționa active în numele utilizatorilor, pentru aprovizionarea cu lichiditate în scopul efectuării de tranzacții și facilitarea transferurilor pe un blockchain care servește drept piață real-time pentru activele din toate rețelele participante.
Rețeaua OMG nu este însă proiectată să funcționeze numai pe cont propriu. Fiind construită pe Ethereum (ETH), activele din rețeaua sa pot fi susținute complet de ether, criptomoneda rețelei Ethereum.
Folosind Ethereum și OMG Network, Omise este de părere că utilizatorii de portofele electronice ar putea muta și converti în mod liber aceste active, fie ele puncte de loialitate, monede guvernamentale sau noi active cripto.
Întrucât înțelegerea modului în care funcționează OMG Network poate fi complexă, este important să reținem faptul că rețeaua încă lucrează la dezvoltarea tehnologiilor prezentate pentru prima dată în cartea sa albă din 2017.
Începând cu 2020, OMG Network a lansat un testnet public cu contracte auditate menite să interacționeze cu platforma publică de testare a Ethereum. În 2021, de asemenea, testele sunt încă în desfășurare. Așadar, proiectul rămâne în fazele sale incipiente.
Cum funcționează OMG Network
Viziunea Omise este de a integra mai multe portofele electronice folosind Rețeaua OMG (blockchain-ul anterior OmiseGo.)
De-a lungul timpului, pe măsură ce mai mulți furnizori de portofele electronice sunt adăugați în rețea și mai multe dintre activele cripto pe care le emit pot fi schimbate pe un blockchain, Omise consideră că rețeaua sa va ajuta la furnizarea de servicii bancare celor care au fost excluși din sistemul financiar.
Rețeaua OMG
OMG Network este un blockchain proof-of-stake menit să clarifice și să soluționeze mișcarea activelor între diferite portofele electronice, fără ca aceste portofele electronice să aibă neapărat încredere unul în celălalt.
Rețeaua include, de asemenea, un motor de tranzacționare încorporat în care furnizorii de portofele electronice pot adăuga comenzi și pot fi asociați cu alte părți care doresc să tranzacționeze diverse active.
Aceste comenzi pot fi programate pentru a fi finalizate într-un anumit bloc din blockchain-ul Omise sau pot fi lăsate deschise pe baza prețurilor activelor disponibile.
Nu toate plățile trebuie să aibă loc în cadrul schimbului descentralizat al rețelei, deoarece OMG Network este interoperabilă cu blockchain-ul Ethereum și cu Lightning Network, o tehnologie de plăți construită pe baza codului Bitcoin (BTC).
Cum funcționează OMG Network
OMG Network are o serie de caracteristici tehnice concepute pentru a o face compatibilă cu blockchain-ul Ethereum. De exemplu, toate nodurile care validează tranzacțiile pe blockchain trebuie configurate ca noduri pe blockchain-ul Ethereum.
De asemenea, furnizorii de portofele electronice pot crea noi active susținute de ether sau pot crea contracte care blochează ether pe Ethereum, în așteptarea anumitor condiții pe OMG Network. Dacă contractele se execută, aceste fonduri pot fi apoi deblocate din nou și returnate proprietarilor inițiali.
Ideea este că tranzacționarea între portofelele electronice poate avea loc la un volum mare pe OMG Network, tranzacțiile finale fiind decontate în cele din urmă pe Ethereum.
Cine a creat OMG Network
Rețeaua OMG este dezvoltată de Omise Go Pte Ltd., o subsidiară a Omise, un procesor de plăți din Thailanda, fondat în 2013. Cunoscută anterior ca Omisego, Omise a devenit OMG Network la 1 iunie 2020.
Compania a început să exploreze modul în care ar putea aplica tehnologia blockchain afacerii sale în 2015, lansând Omise Blockchain Lab pentru a efectua cercetări și teste.
Ulterior, în 2017, a înființat o nouă companie, care a strâns 25 de milioane de dolari pentru a finanța dezvoltarea rețelei prin vânzarea a 65% din oferta criptomonedei sale OMG. Datorită parteneriatelor Omise cu companii precum Alipay și McDonald’s, OMG a reușit să atragă o serie de investitori foarte importanți.
Douăzeci la sută din oferta de criptomonede OMG a fost apoi rezervată pentru costurile viitoare de rețea, în timp ce 9,9% a fost rezervată pentru echipa fondatoare.
În plus, 5% din aprovizionarea OMG a fost distribuită oricui deținea un portofel Ethereum cu mai mult de 0,1 ETH. OMG Network a făcut asta printr-o plată către rețeaua Ethereum, deoarece și-a strâns fondurile prin crearea unui token Ethereum.
De ce este OMG o criptomonedă de succes
Utilizatorii rețelei OMG sunt determinați să cumpere criptomoneda OMG în scopul efectuării plăților pentru munca finalizată de blockchain.
Aceasta înseamnă că de fiecare dată când utilizezi un contract de rețea OMG, trebuie să plătești în OMG, care este apoi distribuit nodurilor din rețea pentru a executa contractele conform regulilor.
Blockchain-ul OMG este menținut de aceste noduri, numite și validatori, care își „mizează” criptomoneda OMG blocând-o într-un contract inteligent pentru o anumită perioadă de timp.
De asemenea, utilizatorii care creează contracte pot bloca OMG în aceste contracte. Dacă utilizatorul încearcă să încalce regulile sau nu își îndeplinește o obligație, acest OMG poate fi luat și trimis la o adresă unde nu poate fi cheltuit.
Acest lucru reduce oferta totală de criptomonede OMG și ajută la transformarea jetonului într-o resursă limitată și deflaționistă. Deoarece OMG Network folosește proof-of-stake, noul OMG nu este distribuit prin minerit.
Datorită modului cum a fost conepută rețeaua, doar 140 de milioane de jetoane OMG vor fi puse vreodată la dispoziție, în prezent fiind în circulație toată oferta de criptomonede OMG.
De ce să investești în OMG
Investitorii ar putea fi interesați de criptomoneda OMG dacă vor avea încredere că parteneriatele existente și viziunea tehnică ale Omise ar putea face platforma atractivă pentru alte portofele electronice.
În plus, traderii care sunt deja entuziasmați de succesul ether-ului, pot vedea OMG ca pe o completare, deoarece OMG Network este un bun exemplu al unei aplicații bazate pe Ethereum.
De asemenea, în cazul în care Omise reduce diferența dintre rețelele financiare centralizate și descentralizate cu OMG Network, criptomoneda OMG ar putea fi de interes și pentru investitorii pe termen lung.
Criptomoneda OMG poate fi achiziționată de pe majoritatea burselor de criptomonede, inclusiv eToro, Binance și Crypto.com.
Alte criptomonede
- BCH – criptomoneda Bitcoin Cash [BCH]
- USDC – criptomoneda USD Coin [USDC]
- XLM – criptomoneda Stellar [XLM]
- LUNA – criptomoneda Terra [LUNA]
- WBTC – criptomoneda Wrapped Bitcoin [WBTC]
- DOGE – criptomoneda Dogecoin [DOGE]
- THETA – criptomoneda THETA [THETA]
- CRO – criptomoneda Crypto.com Coin [CRO]
- VET – criptomoneda VeChain [VET]
- AAVE – criptomoneda AAVE [AAVE]
- ATOM – criptomoneda Cosmos [ATOM]
- XMR – criptomoneda Monero [XMR]
- AVAX – criptomoneda Avalanche [AVAX]
- EOS – criptomoneda EOS [EOS]
- FTT – criptomoneda FTX Token [FTT]
- TRON – criptomoneda TRON [TRX]
- IOTA – criptomoneda IOTA [MIOTA]
- SOL – criptomoneda Solana [SOL]
- FIL – criptomoneda Filecoin [FIL]
- ALGO – criptomoneda Algorand [ALGO]
- XTZ – criptomoneda Tezos [XTZ]
- NEO – criptomoneda Neo [NEO]
- DAI – criptomoneda Dai [DAI]
- KSM – criptomoneda Kusama [KSM]
- HBAR – criptomoneda Hedera [HBAR]
- DCR – criptomoneda Decred [DCR]
- SNX – criptomoneda Synthetix [SNX]
- EGLD – criptomoneda Elrond [EGLD]
- DASH – criptomoneda Dash [DASH]
- SUSHI – criptomoneda Sushi [SUSHI]
- ETC – criptomoneda Ethereum Classic [ETC]
- ZEC – criptomoneda Zcash [ZEC]
- BAT – criptomoneda Basic Attention Token [BAT]
- ZIL – criptomoneda Zilliqa [ZIL]
- RVN – criptomoneda Ravencoin [RVN]
- MATIC – criptomoneda Polygon [MATIC]
- COMP – criptomoneda Compound [COMP]
- MKR – criptomoneda Maker [MKR]
- ENJ – criptomoneda Enjin [ENJ]
- GRT – criptomoneda The Graph [GRT]
- ICX – criptomoneda ICON [ICX]
- CEL – criptomoneda Celsius [CEL]
- BNT – criptomoneda Bancor [BNT]
- MANA – criptomoneda Decentraland [MANA]
- YFI – criptomoneda yearn.finance [YFI]
- SC – criptomoneda Siacoin [SC]
- DGB – criptomoneda DigiByte [DGB]
- FLOW – criptomoneda Flow [FLOW]
- WAVES – criptomoneda Waves [WAVES]
- REV – criptomoneda Revain [REV]
- ZRX – criptomoneda 0x [ZRX]
- REN – criptomoneda Ren [REN]
- NEAR – criptomoneda NEAR Protocol [NEAR]
- KABY – criptomoneda Kaby Arena [KABY]
- BSV – criptomoneda Bitcoin SV [BSV]
- XEM – criptomoneda NEM [XEM]
- BUSD – criptomoneda Binance USD [BUSD]
- CHZ – criptomoneda Chiliz [CHZ]
- HT – criptomoneda Huobi Token [HT]
- LEO – criptomoneda UNUS SED LEO [LEO]
- TFUEL – criptomoneda Theta Fuel [TFUEL]
- BTT – criptomoneda BitTorrent [BTT]
- NEXO – criptomoneda Nexo [NEXO]
- UMA – criptomoneda UMA [UMA]
- OMG – criptomoneda OMG Network [OMG]
- CELO – criptomoneda Celo [CELO]
- LRC – criptomoneda Loopring [LRC]
- NANO – criptomoneda Nano [NANO]
- 1INCH – criptomoneda 1inch [1INCH]
- QTUM – criptomoneda Qtum [QTUM]
- CRV – criptomoneda Curve DAO Token [CRV]
- OCEAN – criptomoneda Ocean Protocol [OCEAN]
- SAND – criptomoneda The Sandbox [SAND]
- AXS – criptomoneda Axie Infinity [AXS]
- CUBE – criptomoneda Somnium Space [CUBE]
- HERO – criptomoneda Metahero [HERO]
- ATLAS – criptomoneda Star Atlas [ATLAS]
- SHIB – criptomoneda Shiba Inu [SHIB]
- FTM – criptomoneda Fantom [FTM]
- ICP – criptomoneda Internet Computer [ICP]
- HNT – criptomoneda Helium [HNT]
- KLAY – criptomoneda Klaytn [KLAY]
- GALA – criptomoneda Gala [GALA]
- CAKE – criptomoneda PancakeSwap [CAKE]
- ONE – criptomoneda Harmony [ONE]
- STX – criptomoneda Stacks [STX]
- QNT – criptomoneda Quant [QNT]
- AR – criptomoneda Arweave [AR]
- XEC – criptomoneda eCash [XEC]
- AMP – criptomoneda Amp [AMP]
- KDA – criptomoneda Kadena [KDA]
- RUNE – criptomoneda THORChain [RUNE]
- XDC – criptomoneda XDC Network [XDC]
- HOT – criptomoneda Holo [HOT]
- IOTX – criptomoneda IoTeX [IOTX]
- IMX – criptomoneda Immutable X [IMX]
- LPT – criptomoneda Livepeer [LPT]
- VGX – criptomoneda Voyager Token [VGX]
- SCRT – criptomoneda Secret [SCRT]
- AUDIO – criptomoneda Audius [AUDIO]
- ANKR – criptomoneda Ankr [ANKR]
- ALPHA – criptomoneda Alpha Finance Lab [ALPHA]
- ANT – criptomoneda Aragon [ANT]
- ARPA – criptomoneda ARPA Chain [ARPA]
- BAL – criptomoneda Balancer [BAL]
- BAND – criptomoneda Band Protocol [BAND]
- FARM – criptomoneda Harvest Finance [FARM]
Investițiile în criptoactive sunt extrem de volatile și nereglementate în unele țări din UE. Nu există protecție pentru consumatori. Se pot aplica taxe pe profituri.
Criptomonede adăugate recent
- VR - criptomonede Victoria VR [VR]
- APE - criptomoneda Ape Coin [APE]
- GMT - criptomoneda Stepn [GMT]
- RNDR - criptomoneda Render Token [RNDR]
- ACA - criptomoneda Acala [ACA]
- CVX - criptomoneda Convex Finance [CVX]
- USDN - criptomoneda Neutrino USD [USDN]
- PAX - criptomoneda Paxos Standard [PAX]
- AGLD - criptomoneda Adventure Gold [AGLD]
- AERGO - criptomoneda Aergo [AERGO]
- TON - criptomoneda Toncoin [TON]
Toate criptomonedele →
(i) Verifică lista criptomonedelor după capitalizarea de piață.